Gevulde puntpaprika’s met gehakt en feta
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
2
zoete puntpaprika’s
300
g
gehakt
1
sjalot
fijn gehakt
2
teentjes
look
geperst
1/4
rood pepertje
fijn gesnipperd
1 1/2
koffielepel
gedroogde marjolein
100
g
feta
parmezaan
geraspt
1/2
ijsbergsla
1
el
mayonaise
1
el
zure room
1
kofffielepel
grove mosterd
pezo
2
stukjes
stokbrood
olijfolie
pezo
cayennepeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit het sjalotje, het pepertje en de look aan in wat olijfolie en kruid met de marjolein.
Meng dit onder het gehakt. Kruid het gehakt met pezo en cayennepeper.
Snij de paprika’s overlangs in twee en haal de zaden eruit. Vul ze met het gehakt.
Strooi er de feta over en rasp en werk af met parmezaan. Zet ze 25 minuten in de oven.
Snij ondertussen de sla in fijne reepjes.
Meng de mayonaise met de zure room en de mosterd, kruid met pezo en meng dit onder de salade.
Serveer de gevulde puntpaprika’s met de salade en een stukje stokbrood.
Notities
Je kan ook lamsgehakt of kippengehakt gebruiken.