Gevulde puntpaprika’s met gehakt en feta
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 300g gehakt
  • 1 sjalotfijn gehakt
  • 2teentjes lookgeperst
  • 1/4 rood pepertjefijn gesnipperd
  • 1 1/2koffielepel gedroogde marjolein
  • 100g feta
  • parmezaangeraspt
  • 1/2 ijsbergsla
  • 1el mayonaise
  • 1el zure room
  • 1kofffielepel grove mosterd
  • pezo
  • 2stukjes stokbrood
  • olijfolie
  • pezo
  • cayennepeper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Fruit het sjalotje, het pepertje en de look aan in wat olijfolie en kruid met de marjolein.
  3. Meng dit onder het gehakt. Kruid het gehakt met pezo en cayennepeper.
  4. Snij de paprika’s overlangs in twee en haal de zaden eruit. Vul ze met het gehakt.
  5. Strooi er de feta over en rasp en werk af met parmezaan. Zet ze 25 minuten in de oven.
  6. Snij ondertussen de sla in fijne reepjes.
  7. Meng de mayonaise met de zure room en de mosterd, kruid met pezo en meng dit onder de salade.
  8. Serveer de gevulde puntpaprika’s met de salade en een stukje stokbrood.
Notities

Je kan ook lamsgehakt of kippengehakt gebruiken.