Ingrediënten
Tomaten
- 5 à 6 tomaten
- 400 g gehakt
- 1 teentje look geperst
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 ei
- panko
- pezo
- 2 el bieslook fijn gehakt
- 3 takjes tijm fijn gehakt
- 1 bol mozzarella
Dressing
- 1 plantje basilicum
- 1 teentje look
- olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- pezo
Porties: stuks
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng het gehakt met de ui, de look en de verse kruiden. Meng er het eitje onder. Meng er panko onder tot het gehakt niet meer te kleverig aanvoelt. Breng op smaak met pezo.
- Snij het hoedje van de tomaten en hol de tomaten uit. Dit gaat het beste met een Parisienne lepel. Vul de tomaten met het gehakt, zet het hoedje er weer op en zet ze in een ovenschotel. Bak ze 25 minuten in de oven.
- Snij de mozzarella in plakjes en leg na 25 minuten oven op iedere tomaat een plakje mozzarella, zet nog 5 minuten terug in de oven.
- Maak de dressing: dit gaat gemakkelijk met de nutri-bullet of met de staafmixer. Doe de basilicumblaadjes ,de look, balsamicoazijn en wat olijfolie samen en mix glad. Leng het mengsel met een beetje water aan. Breng op smaak met pezo.
- Werk de tomaten af met wat verse basilicumblaadjes en de dressing.
Notities
Lekker met een stukje brood of pasta.