Ingrediënten
Sausje
- 125 ml Griekse yoghurt
- 30 ml room
- 10 g verse dille fijn gehakt
- 5 g verse koriander fijn gehakt
- 1 geutje olijfolie
- pezo
- 1 koffielepel gedroogde peterselie
- 1/2 klein teentje look zonder kern geperst
Zalm
- 2 stukjes zalm met vel
- 6 scampi's zuiver gemaakt en in stukjes
- 6 kleine Sint jakobsvruchten in stukjes
- 1 1/2 eiwit
- 3 el room
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Maak het sausje door alle ingrediënten samen goed te mixen met de staafmixer of met de nutribullet. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de scampi's, de Sint Jakobsvruchten, het eiwit en de room samen in een keukenrobot en maal fijn. Kruid met pezo.
- Snij de zalm overlangs in twee en smeer een deel van de vulling op de onderste helft van de zalm, leg de bovenste helft erop en bind vast het keukentouw. Herhaal dit voor het tweede stuk zalm.
- Doe wat olijfolie in een vuurvaste schaal en leg daar de zalm in. Kruid met pezo en bak ze nu een half uur in de oven.
- Leg de zalm op de borden, geef er een potje van de saus bij. Lekker met puree.
Notities
Voor een extra feestelijke toets geef je er nog wat grijze garnaaltjes bij.