Ingrediënten
- 2 zoete puntpaprika's
- 100 g quinoa gespoeld onder koud water
- 200 ml water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 gele paprika in kleine blokjes gesneden
- 2 el pijnboompitjes geroosterd in een droge pan
- 2 el rozijnen
- 5 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
- 25 blaadjes basilicum fijn gehakt
- 1 el gedroogde oregano
- 2 plakjes serrano ham in stukjes gesneden
- 20 g parmezaan geraspt
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de quinoa in het water met het bouillonblokje gaar in 15 minuten, of tot het water volledig is opgenomen.
- Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de gele paprika en de oregano toe, stoof tot ze beetgaar zijn.
- Meng het paprika mengsel, de basilicum, de pijnboompitjes, de tomaatjes, de ham en de rozijntjes onder de quinoa. Kruid eventueel bij met pezo.
- Zet ze 15 minuten in de oven.
Notities
Geïnspireerd door Sandra Bekkari.