Groene gazpacho
Recept Afdrukken
Porties
4-6 personen
Porties
4-6 personen
Groene gazpacho
Recept Afdrukken
Porties
4-6 personen
Porties
4-6 personen
Ingrediënten
  • 1 komkommer in grove stukken gesneden
  • 1 groene paprika geschild en in stukken gesneden
  • 1 avocado in stukken gesneden
  • 1 limoen het sap
  • 1 teentje look gepeld en in stukjes gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 4-6 koffielepels ricotta
  • 4-6 blaadjes kruiden, bv basilicum facultatief/afwerking
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de komkommer, de paprika, de avocado, het limoensap, de look, de olijfolie en de Griekse yoghurt in een blender en mix op volle snelheid 2 minuten.
  2. Kruid met pezo en mix nogmaals kort door. Proef de soep en kruid bij indien nodig.
  3. Zet de soep afgedekt enkele uren in de koelkast.
  4. Schep de soep in bordjes en werk ze af met een koffielepeltje ricotta en een fris groen blaadje.
Notities

Paprika schillen gaat makkelijk met een dunschiller.

Frisse soep voor een zonnige dag.

Je kan dit soepje ook als amuse geven, presenteer ze dan in mini-glaasjes.

Of leuk op een buffet, serveer dan mini-glaasjes soep en zet ze op gemalen ijs, zo blijft de soep lekker koud.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne