Groenten soepje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1grote uifijn gesneden
  • 5 worteltjesin schijfjes
  • 3takken seldergeschild en in elleboogjes
  • 1 groen paprikain blokjes gesneden
  • 1bakje champignonsin vier gesneden
  • 1noot boter
  • 10tal kerstomaatjesgehalveerd
  • 1el spaghetti kruiden
  • 70g tomatenpuree
  • 1l water
  • 1 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1hand vermicelli
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in wat boter.
  2. Voeg de champignons toe en bak even mee.
  3. Doe er de tomatenpuree bij en laat ook even meebakken.
  4. Doe nu de selder, de worteltjes, de spaghetti kruiden en de paprika erbij.
  5. Giet er 1 liter water bij en laat 15 minuten koken.
  6. Voeg nu de vermicelli toe en laat nog 4 minuten koken.
  7. Als laatste de kerstomaatjes.
  8. Schenk de soep uit en laat het jullie smaken.
Notities

Je kan de soep ook serveren met wat gemalen kaas.