Groentesoep met saffraan
Porties
6
personen
Porties
6
personen
Ingrediƫnten
1
ui
fijn gesnipperd
1
teentje
look
geperst
3
takken
selder
in brunoise
1
prei
fijn gesneden
3
wortels
in brunoise
4
aardappelen
in blokjes gesneden van 1 op 1cm
3
tomaten
ontveld, ontpit en in brunoise
1
courgette
in brunoise
2
gele paprika’s
in brunoise
1
rode paprika
in brunoise
1.3
l
water
200
ml
witte wijn
2
kippenbouillonblokjes
1
hand
peterselie
fijngehakt
1
laurierblad
1
koffielepel
gedroogde tijm
1
koffielepel
gedroogde oregano
olijfolie
1
dopje
saffraan poeder
pezo
Instructies
Doe in een grote kookpot een geut olijfolie, stoof er de ui en de look in glazig.
Voeg nu de tomaten, de aardappelen, de selder, de prei, de wortel en de paprika’s toe. Laat even mee aanstoven.
Doe er nu de kruiden bij: het laurierblad, de tijm, de oregano en de bouillonblokjes. Bevochtig met de witte wijn en het water. Laat 15 minuten koken.
Doe er nu de courgette bij en laat nog eens 10 minuten koken.
Proef de soep en kruid eventueel bij met pezo.
Schep de soep in borden en werk af met peterselie.
Notities
Je kan er ook frikadellenbolletjes aan toevoegen.
Je kan de witte wijn vervangen door water.