Ingrediënten
- 300 g couscous
- 2 rode uien fijn gesnipperd
- 2 teentjes look geperst
- 1 cm gember geraspt
- 1 rood chilipepertje in halve ringen gesneden
- 2 koffielepels garam masala
- 1 koffielepel ras-el-hanout
- 1 oranje zoete puntpaprika in stukjes
- 2 rode zoete puntpaprika's in stukjes
- 3 wortels zuiver gemaakt en in plakjes
- 400 ml fijne tomaten Mutti Pulpa
- 100 g kaneelstokje
- pezo
- olijfolie
- 1/2 groentenbouillonblokje
- 265 g kikkererwten uitgelekt gewicht
- 1 noot boter
- verse koriander
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de tajine met olijfolie. Voeg de ui en de look toe en stoof glazig.
- Voeg het chilipepertje, de ras el hanout en de garam masala toe. Laat eventjes mee aanstoven.
- Doe nu de paprika's, de wortels en de courgette erbij.
- Overgiet met de tomaten en vul het vul het blik nog een keer met water, voeg ook dit toe aan de groentjes. Kruid met pezo, het bouillonblokje en het kaneelstokje. Zet het deksel op de tajine en laat op een zacht vuurtje garen tot de groentjes beetgaar zijn.
- Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en voeg ze op het allerlaatste toe aan de tajine. Ze moeten maar juist goed doorwarmen.
- Doe de couscous in een kom en giet er kokend water over tot hij net onder staat. Roer goed los met een vork en voeg toe aan de tajine.
- Werk de tajine af met koriander.