Hammousse in een glaasje
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 1 sjalot
  • 1teentje look
  • 200g gekookte ham
  • 1takje rozemarijn
  • 2el mayonaise
  • 2el cherry of cognac
  • 60ml room
  • pezo
  • cayennepeper
  • 6bolletjes mini mozzarella
  • enkeleblaadjes basilicum
  • beetje tomatentapenadekant en klaar
  • 6schijfjes rode bietchipskant en klaar
  • olijfolie
  • 6 appelkappertjes
Instructies
  1. Snipper de sjalot fijn en stoof aan in wat olijfolie.
  2. Pers de look uit en voeg toe.
  3. Snij de ham fijn en mix deze met de gehakte rozemarijn, de cognac, de sjalot en de mayonaise.
  4. Klop de room stijf en spatel onder de ham.
  5. Breng op smaak met cayennepeper en pezo.
  6. Doe de mousse in mooie glaasjes en laat opstijven in de frigo.
  7. Werk de glaasjes af met 2 halve bolletjes mozzarella, basilicum, tomatentapenaden, appelkappertje, beetje olijfolie, bietenchips en een draai van de peper molen.
Notities

Is zeker en vast een succes, zeer lekker en oogt ook heel mooi.

Wanneer je weinig tijd hebt, kan je altijd een kant en klare hammousse kopen en zelf de afwerking doen.