Ingrediënten
- 1 eitje
- 2 el gesmolten boter
- 125 ml ongezoete karnemelk
- 125 g zelfrijzende bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1/2 koffielepel suiker
- 1/2 koffielepel currypoeder
- 2 el zure room
- 2 handjes verse dille fijn gehakt, beetje extra voor de afwerking
- 100 g gerookte zalm met dille en citroen
- pezo
Porties: stuks
Instructies
- Klop het eigeel los met de gesmolten boter en de karnemelk.
- Meng er de bloem, het bakpoeder, de suiker en de curry onder.
- Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig onder het beslag.
- Hak 2 handjes dille fijn en roer het onder de zure room. Roer er ook een beetje citroensap onder en kruid met pezo.
- Bak de wafeltjes op een middelhoog vuur. Schep een beetje deeg in het midden van het wafelijzer en bak ze mooi bruin. Het mogen kleine wafeltjes zijn!
- Werk de wafeltjes af met wat zure room, een beetje gerookte zalm en een plukje verse dille.
- Je kan de wafeltjes warm houden in de oven op 100 graden, maar je kan ze ook gewoon koud serveren. Bak ze maximaal 3 uur op voorhand!