Ingrediënten
- 4 vastkokende aardappelen
- 2 kipfilets
- 1 peer
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 150 ml droge witte wijn
- 100 ml culinaire room
- 150 g gorgonzola
- olijfolie
- boter
- verse tijm
- fleur de sel
- 1/4 kippenbouillonblokje
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak ondertussen de saus: Stoof het sjalotje glazig, voeg de witte wijn toe en laat wat inkoken. Doe er nu de room en de kaas bij, laat op een zacht vuurtje smelten. Kruid met pezono en een stukje kippenbouillon blokje.
- Schil de peer en snij in plakjes.
- Snij de kip in om de halve cm, snij er niet helemaal door, de kip moet heel blijven. Steek in elke snede een stukje peer en kruid met pezo en een geurtje olijfolie. Zet de kip 25 minuten in de oven..
- Serveer de kip met de saus en werk af met enkele plukjes tijm, serveer met de aardappelen.