Hele bloemkool in de oven
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Hele bloemkool in de oven
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 kleine bloemkool
  • 125 ml water
  • 1/2 groentenbuillonblokje
  • 60 g boter gesmolten
  • 1 koffielepel gerookt paprika poeder
  • 1/2 teentje look geperst
  • 25 g geraspte parmezaan
  • 2 el peterselie fijn gehakt
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de bladeren van de bloemkool. Snij de stam kort af en maak een kruisje in de stam.
  3. Was de bloemkool in gezouten water.
  4. Kook de bloemkool 7 minuten in gezouten water. Giet af en leg ze in een vuurvaste schaal.
  5. Kook 125 ml water, los hier het half bouillonblokje in op en giet het bij de bloemkool.
  6. Roer de look, het gerookt paprikapoeder, de gemalen kaas en pezo onder de gesmolten boter. Smeer er de bloemkool mee in. Dek af met aluminium folie.
  7. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en zet nogmaals 20 minuten in de oven.
  8. Werk de bloemkool af met peterselie.
Notities

Lekker met gekookte aardappelen.

Leuk idee wanneer je meerdere soorten groenten op de tafel wil zetten.

Wees niet te zuinig met de kruiden!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne