Stoof de ui, het chilipepertje en de look aan in olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aanbakken.
Doe er de tomatenblokjes bij en kruid met de Italiaanse kruiden, de Taco kruiden en pezo.
Laat op een zacht vuurtje gaar sudderen.
Mix de saus met de staafmixer.
Proef de saus en kruid indien nodig nog wat bij.
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Rol het deeg uit en nappeer met de tomatensaus.
Beleg de pizza met de artisjok, daarop de gemalen kaas.
Werk af met de olijven en de tomaatjes, strooi er nu wat gedroogde oregano over en schuif de pizza 10 minuten in de oven.
Haal de pizza uit en werk af met de stukjes burrata en basilicum.
Zet de pikante olie op de tafel voor de liefhebbers.
Notities
Deze tomatensaus is een goede basis voor al je pizza’s.
Kan ook op een pizzasteen in een gesloten BBQ worden bereid.