Ingrediënten    
                - 300 g kabeljauw in stukken
 - 500 g kokkels
 - 150 g kerstomaatjes geel, rood, oranje
 - 5 schijfjes citroen
 - 1 hand peterselie fijn gehakt
 - 1 el venkelzaad verbrijzeld in de vijzel
 - olijfolie
 - 1 geut pastis
 - pezo
 - loof van de venkel om af te werken
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Spoel de kokkels verschillende keren in zout water om het zand te verwijderen.
 - Snij de tomaatjes in twee.
 - Leg de kabeljauw in een ovenschaal met de venkel en de tomaatjes. Verdeel de kokkels erover en kruid met de peterselie, pezo en het venkelzaad.
 - Besprenkel met de pastis en de olie en zet nog eens goed onder elkaar.
 - Steek er de citroenschijfjes tussen en schuif 20 minuten in de oven. Roer halfweg een keertje om.
 - Lekker met stokbrood en kruidenboter.
 
        Notities    
                Van deze gerechtjes word ik gewoonweg gelukkig.
Zo smaakvol en supersnel klaar!