Ingrediënten
- 300 g kabeljauw
- 2 lente-uitjes fijn gesneden
- 1/2 teentje look uitgeperst
- 15 kerstomaatjes
- 1/2 bosjes basilicum fijn gehakt
- 4 takjes peterselie fijngehakt
- 1/2 limoen het sap
- olijfolie
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak eerst de tomatenrougail: ontpit de tomaatjes en snij ze in kleine blokje, doe ze in een kom en voeg er de look, peterselie, basilicum, lente-ui, limoensap, pezo en wat olijfolie onder. Zet dit in de frigo tot straks.
- Kruid de vis met wat pezo en een beetje citroensap.
- Zet de vis 20 minuten in de oven.
- Leg de vis op het bord en lepel er wat van te kruidige tomaatjes over.
Notities
Lekker met krieltjes uit de oven of puree.
De rauwe look maakt het pittig, dus gebruik zeker niet te veel!