Kabeljauwburger met erwten-ricottasausje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kabeljauwburger met erwten-ricottasausje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 4 stukjes kabeljauw ongeveer 400 g
  • 1 hand peterselie fijn gesnipperd
  • 1 hand bieslook fijn gesnipperd
  • 4 hamburgerbroodjes
  • pezo
  • 2 eitjes
  • bloem
  • panko
  • 1/2 komkommer in schijfjes
  • 1/2 ijsbergsla in sliertjes
  • 3 snoeppaprika's en reepjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 hand diepvrieserwtjes geblancheerd, afgekoeld
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de vis in stukjes en doe ze in een hoge maatbeker. Kruid met pezo en mix met de staafmixer glad. Breng op smaak met de peterselie en de bieslook en kruid met pezo. Roer goed onder elkaar.
  3. Vorm er vier gelijke burgers van en paneer ze: eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei, tenslotte door de panko.
  4. Bak de visburgers in een pan met olijfolie mooi bruin.
  5. Bak de hamburgerbroodjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Maak het sausje: zie Erwten-ricottasausje
  7. Dresseer de borden met de groentjes.
  8. Snij de broodjes open leg er de visburger op en besmeer royaal met de saus, bedek met het tweede broodje. Leg op ieder bord een burger.
  9. Zet de rest van de saus in een potje op tafel voor de liefhebbers.
Notities

Erg gaat niks boven een zelfgemaakte visburger! Zeker met dit lekkere sausje!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne