Kakitaart
Recept Afdrukken
Porties
8 persoon
Porties
8 persoon
Kakitaart
Recept Afdrukken
Porties
8 persoon
Porties
8 persoon
Ingrediënten
  • 3 rijpe kaki's
  • 2 el citroensap
  • 250 g ricotta
  • 100 ml room
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 50 g suiker
  • 1 el suiker extra
  • 2 el bloemsuiker
  • 45 g instantsausbinder
Porties: persoon
Instructies
  1. Zeef de instantbloem.
  2. Meng het ei, eigeel, ricotta, 50 gram suiker, de room en de instantbloem, klop goed glad.
  3. Schil de kaki's en snij in stukken, mix ze glad met 1 el suiker en het citroensap.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Leg 1 vel bladerdeeg in een taartvorm met bakpapier. Prik in het deeg wat gaatjes met een vork en giet de helft van het ricotta mengsel er in.
  6. Giet hierop de helft van de kaki saus. Daarop de rest van het ricotta mengsel. Dek af met het tweede vel bladerdeeg duw dit goed aan tegen het vorige deeg. Maak enkele inkepingen in het dek van het bladerdeeg, met een scherp mes.
  7. Zet de taart in de oven en bak ze in 40 minuten mooi goudbruin.
  8. Serveer de taart met de rest van de kaki saus en bestrooi met bloemsuiker.
Notities

Lekkere frisse taart en zeker niet te zoet.

Ook het sausje is er lekker bij, maak voor de zekerheid misschien best wat extra, hier was ze zo op.

Ontvorm de taart en laat ze afkoelen op een rooster.

Oogt mooi door de fel-oranje saus.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne