Ingrediënten
- 500 g kalfsstoofvlees
- 250 g kastanje champignons bruine
- 4 worteltjes
- 2 selder takken
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 takje tijm
- 200 ml kalfsfond
- 100 ml marsala porto kan ook
- 1 el bloem
- 1 laurierblaadjes
- olijfolie
- boter
- 400 g bintjes
- 3 koffielepeltjes truffelschaafsel op olie Oil & Vinegar
- melk
- pezono
Porties: personen
Instructies
- Kruid het vlees met pezo en bak het bruin in een hete pan met wat olijfolie.
- Doe in een pot met dikke bodem wat boter en laat smelten op een middelmatig vuur.
- Snipper de ui fijn en stoof glazig.
- Maak de worteltjes en de selder zuiver en snij in stukjes van een halve cm. Stoof mee aan.
- Voeg het vlees nu toe en bestrooi het met de bloem, laat even meebakken en blus met de marsala en de bouillon. Voeg ook de tijm en de laurier toe. Laat ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen.
- Maak de champignons zuiver en snij ze in 4, bak ze in wat boter in de pan van het vlees. Pers er de look bij en kruid met pezo. Doe ze bij het vlees de laatste 20 minuten van de gaartijd.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen met wat boter en melk, kruid met pezono en de truffelschilfers naar smaak. Proeven is de boodschap!
- Bind eventueel de saus van het vlees nog wat in met bruine roux.
Notities
Dit is al een echt wintergerechtje met een feestelijk touch, door de truffel en de marsala is het opeens iets meer dan gewoon stoofvlees!
Zeker het proberen waard.