Ingrediënten
- 3 kalkoenlapjes in reepjes gesneden
- 250 g champignons in vier gesneden
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 3 paprika's 3 kleuren in reepjes
- boter
- 50 ml cognac
- 220 ml kalfsfond
- 1 el tomatenpuree
- 250 ml culinaire room
- 1 koffielepel milde paprikapoeder
- 1 snuif pilipili
- pezo
- 300 g rijst
- 5 augurkjes in dobbelsteentjes gesneden
- blonde roux
- verse koriander afwerking
Porties: personen
Instructies
- Bak de champignons bruin in wat boter en kruid met pezo. Voeg de sjalotjes toe en bak eventjes mee aan. Haal dit uit de pan.
- Doe weer wat boter in de pan en bak hier nu het vlees in aan met wat pezo. Haal dit ook weer uit de pan.
- Doe nu de paprika in dezelfde pan, stoof even aan, voeg de champignons weer toe en de tomatenpuree, bak eventjes mee aan.
- Blus met de cognac en laat eventjes verdampen.
- Voeg en de kalfsfond, de room en de kalkoen aan toe. Kruid met pezo, pilipili en het paprikapoeder.
- Laat het geheel zachtjes een 15 minuten pruttelen. Dik de saus eventueel in met wat roux. Proef en kruid bij indien nodig.
- Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Doe de rijst in individuele potjes en zet op ieder bord een potje schep er de de kalkoen in stroganoff bij, werk de kip af met wat augurkjes en de rijst met koriander.
Notities
Ik hou van koriander dus ik serveer ook op de kip nog wat koriander, het is er super lekker bij.
Lekker en simpel gerechtje, ook snel klaar.
Hou je niet van wat pikant, laat de pilipili dan gewoon weg.