Ingrediënten
- 500 g kalkoenblokjes
- 1 noot boter
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 2 worteltjes geschild en in schijfjes gesneden
- 2 takken selder geschild en in brunoise gesneden
- 70 g tomatenpuree 1 klein blikje
- 125 ml rode wijn 1/2 klein flesje
- 500 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- pezo
- 1 takje rozemarijn
Porties: personen
Instructies
- Kruid het vlees met pezo en schroei het dicht in een hete pan met boter. Schep het vlees in de slowcooker
- Bak in dezelfde pan de ui en de look aan, voeg ook de wortelschijfjes en de selder toe.
- Voeg het tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
- Blus met de rode wijn, laat 2 minuten inkoken. Kruid met pezo, het takje rozemarijn en het kippenbouillonblokje. Giet alles bij het vlees.
- Voeg ook nog een halve liter water toe.
- Nu laat je de slowcooker zijn werk doen. Dit zal ongeveer 3 uur opstaan, op middelhoge stand.
- Dik indien nodig in met bruine roux.
Notities
Je kan het natuurlijk ook gewoon op je kookfornuis klaarmaken, hou er rekening mee dat het wel vlugger zal klaar zijn.