Kerstboom-bouchées
Recept Afdrukken
Porties
12 stuks
Porties
12 stuks
Kerstboom-bouchées
Recept Afdrukken
Porties
12 stuks
Porties
12 stuks
Ingrediënten
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • melk
  • pezono
  • 4 sneetjes pancetta fijn gesneden
  • 1 hand peterselie fijngehakt
  • 1 hand bieslook fijngehakt
  • gemalen kaas
Porties: stuks
Instructies
  1. Maak eerst de kaassaus. Laat de boter smelten, roer er de bloem onder en laat drogen op het vuur. Giet er een beetje melk bij en roer goed met de garde los. Voeg melk bij tot je een mooie dikte verkrijgt, de saus moet niet te lopend zijn.
  2. Roer er naar smaak de gemalen kaas onder van het vuur en kruid met pezono.
  3. Als laatste roer er je de verse kruiden en de pancetta onder, proef nogmaals en breng eventueel verder op smaak met pezono.
  4. Laat de vulling wat of helemaal afkoelen.
  5. Vul de kerstboom-bouchées en zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden. Ongeveer 6 à 8 minuten.
Notities

Bouchées die je zelf vult, zijn zoveel smaakvoller dan diegene die je koopt in het grootwarenhuis, echt het proberen waard. Je kan alles op voorhand doen, dus ook geen stress!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne