Kervelvelouté
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1grote uifijn gesneden
  • 1geut olijfolie
  • 1/2 preiin ringen
  • 2takken selderin boogjes
  • 1grote aardappelin blokjes, bintje
  • 1 bouquet garni3 peterseliestengels, 1 takje tijm, 1 laurierblad
  • 1l kippenbouillonWater + blokjes
  • 100g verse kervel
  • 1 eidooier
  • 100ml room of alpro
  • pezo
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in wat olijfolie.
  2. Voeg de prei, selder en de aardappel toe. Stoof even mee aan.
  3. Voeg de bouillon toe, 1 liter water en twee kippenbouillonblokjes.
  4. Maak het kruidentuiltje door de peterseliestengels, de tijm en het laurierblad samen op te binden met keukentouw. Voeg toe aan de soep.
  5. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  6. Doe als laatste de kervel erbij en laat die een minuutje mee opwarmen.
  7. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
  8. Roer de eidooier los met de room en voeg toe aan de soep. Laat de soep niet meer doorkoken!!!
  9. Kruid eventueel nog bij met pezo.
  10. Giet in kommetjes en versier met een takje kervel.
Notities

Je kan de soep ook door een zeef halen, zo is ze nog fijner maar verlies je een beetje smaak van de kervel.