Kip-zoete aardappel schotel
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Kip-zoete aardappel schotel
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 zoete aardappelen in frietjes gesneden
  • 350 g kippenhaasje in blokjes gesneden
  • 1 el shoarmakruiden
  • 80 g gratinkaas
  • 10 kerstomaatjes gehalveerd
  • 1/4 komkommer in blokjes gesneden
  • 1/4 ijsbergsla in reepjes gesneden
Sausje
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 teentje look geperst
  • 1 snuif cayennepeper
Porties: personen
Instructies
  1. Maak eerst het look sausje, zo kunnen de smaken zich beter vermengen. Meng alles voor het looksausje onder elkaar en breng op smaak met pezo.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat met 1,5 el olijfolie, kruid met zout en meng goed onder elkaar. Bak ze 20 minuten in de oven.
  4. Meng de kippenblokjes met een geut olijfolie, de shoarma kruiden en pezo. Bak ze mooi bruin.
  5. Doe de zoete aardappel frietjes in twee ovenvaste schaaltjes. Daarop de kippenblokjes en de gratinkaas. Zet nog eventjes onder de grill.
  6. Verdeel de sla, komkommer en de tomaatjes over de twee schaaltjes. Werk af met looksaus.
Notities

Ideetje van Sandra Bekkari.

Verrassend lekker en vullend gerechtje.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne