Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen in frietjes gesneden
- 350 g kippenhaasje in blokjes gesneden
- 1 el shoarmakruiden
- 80 g gratinkaas
- 10 kerstomaatjes gehalveerd
- 1/4 komkommer in blokjes gesneden
- 1/4 ijsbergsla in reepjes gesneden
Sausje
- 1 potje Griekse yoghurt
- 1 teentje look geperst
- 1 snuif cayennepeper
Porties: personen
Instructies
- Maak eerst het look sausje, zo kunnen de smaken zich beter vermengen. Meng alles voor het looksausje onder elkaar en breng op smaak met pezo.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat met 1,5 el olijfolie, kruid met zout en meng goed onder elkaar. Bak ze 20 minuten in de oven.
- Meng de kippenblokjes met een geut olijfolie, de shoarma kruiden en pezo. Bak ze mooi bruin.
- Doe de zoete aardappel frietjes in twee ovenvaste schaaltjes. Daarop de kippenblokjes en de gratinkaas. Zet nog eventjes onder de grill.
- Verdeel de sla, komkommer en de tomaatjes over de twee schaaltjes. Werk af met looksaus.
Notities
Ideetje van Sandra Bekkari.
Verrassend lekker en vullend gerechtje.