Ingrediënten
Hamburger
- 6 hamburgerbroodjes
- 500 g kippengehakt
- 1 hand verse bieslook fijn gesneden
- 1 hand verse oregano fijn gehakt
- 1 hand verse peterselie fijn gehakt
- pezo
- paneermeel
- boter
- 6 handjes rucola
Koolsalade
- 1/2 rode kool zeer fijn gesneden met de mandoline
- 150 g geraspte worteltjes
- 1 citroen
- 3 el mayonaise
- 1à2 handjes verse bieslook fijn gesneden
- 1 koffielepel mosterd
Porties: stuks
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de verse kruiden onder het gehakt. Voeg paneermeel bij tot het gehakt niet meer te erg plakt. Kruid een beetje met pezo.
- Vorm er 6 gelijke burgers van.
- Pers de citroen. Meng de mayonaise met het citroensap, de mosterd, de bieslook en kruid met pezo.
- Meng de worteltjes met de rodekool, en meng er het sausje onder.
- Bak de burgers in een pan met boter. Zorg dat ze zeker doorbakken zijn.
- Snij de hamburgerbroodjes door en leg ze eventjes in de oven, zodat ze ook warm zijn.
- Leg op ieder broodje wat koolsalade, dan de kippenburger, weer wat koolsalade en wat rucola, sluit de burger met het broodje. Steek er een prikker door en serveer.
Notities
Door de mayonaise onder de koolsalade heb je geen extra saus nodig.
Zorg dat je goed wat verse kruiden mengt onder het gehakt, dit maakt de burger zo lekker!
De kippenburger kan ook als hoofdgerecht, serveer er frietjes en extra salade bij.