Ingrediënten
- 4 kippenvinken
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 groot teentje look geperst
- 100 g spekblokjes
- 250 g champignons in schijfje gesneden
- 1 laurierblad
- 3 takjes tijm
- 200 ml droge witte wijn
- 200 ml room
- 1/2 el kippenbouillonblokje
- 1 noot boter
- pezo
- peterselie afwerking
- 400 à 500 g pasta
- blanke roux indien nodig
Porties: personen
Instructies
- Kruid de kippenvinken met pezo en bak ze mooi bruin in boter in een kookpot met een dikke bodem. Haal ze uit de kookpot.
- Bak in dezelfde pot de spekblokjes aan.
- Voeg de ui en de look toe. Stoof glazig.
- Voeg nu de champignons toe en bak even mee aan.
- Bevochtig met de witte wijn en laat 5 minuten inkoken.
- Kook de pasta gaar in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Verdeel de pasta over de borden met het vlees en de saus, werk af met wat peterselie.
Notities
Dit gerechtje kan je in Frankrijk in verschillende restaurantjes eten, het wordt meestal met pasta of rijst geserveerd. Je ziet het vlees in de winkels liggen onder de naam 'paupiettes de poulet'.
Bij ons zien de blinde vinken er net iets anders uit maar deze zijn zeker even smaakvol als de Belgische variant!
.