Kokossoepje met scampi's
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kokossoepje met scampi's
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 12 scampi's zuiver gemaakt
  • 600 ml kippenbouillon water plus 2 bouillonblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 citroengras gekneusd
  • 1 vanillestokje
  • 1 1/2 koffielepel groene currypasta
  • pezo
  • 200 g snijboontjes in schuine stukjes gesneden
  • 125 g verse kleine maiskolfjes gehalveerd in de lengte
  • 1/2 rode peper in have ringetjes
  • verse koriander afwerking
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de bouillon en de kokosmelk met de currypasta.
  2. Voeg de boontjes, maiskolfjes en de pepertjes toe laat 5 minuutjes sudderen.
  3. Doe er nu de scampi's bij en laat ze 3 minuten meesudderen, proef de soep en kruid eventueel bij met pezo.
  4. Serveer in leuke kommetje en werk af met wat koriander. Dien op met wat brood.
Notities

Dit zuiderse mooie gele soepje is een leuk idee om met Pasen te serveren, eventueel met een brunch! Doe de soep dan in kleine kommetjes of zet de soep op een warmhoudplaat en laat iedereen nemen naar smaak.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne