Ingrediënten
- 12 scampi's zuiver gemaakt
- 600 ml kippenbouillon water plus 2 bouillonblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 1 citroengras gekneusd
- 1 vanillestokje
- 1 1/2 koffielepel groene currypasta
- pezo
- 200 g snijboontjes in schuine stukjes gesneden
- 125 g verse kleine maiskolfjes gehalveerd in de lengte
- 1/2 rode peper in have ringetjes
- verse koriander afwerking
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de bouillon en de kokosmelk met de currypasta.
- Voeg de boontjes, maiskolfjes en de pepertjes toe laat 5 minuutjes sudderen.
- Doe er nu de scampi's bij en laat ze 3 minuten meesudderen, proef de soep en kruid eventueel bij met pezo.
Notities
Dit zuiderse mooie gele soepje is een leuk idee om met Pasen te serveren, eventueel met een brunch! Doe de soep dan in kleine kommetjes of zet de soep op een warmhoudplaat en laat iedereen nemen naar smaak.