Ingrediënten
- 1 parkkonijn
- 2 sjalotjes fijn gesneden
- 3 teentjes look geperst
- 100 g pancetta
- 1 pastinaak geschild en in halve maantjes
- 5 worteltjes geschild en in schijfjes
- 1,2 kg tomatenblokjes
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
- 200 ml witte wijn
- 200 ml gevogeltefond
- 3 el balsamicoazijn
- 1 el gedroogde oregano
- cayennepeper
- 1/2 vleesbouillonblokje
- pezo
- noedels
- boter
- olijfolie
- maizeana roux
- 1 handje peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
- Bak het konijn aan in een pan met boter en kruid met pezo.
- Neem een grote kookpot en doe er wat olijfolie in. Stoof de sjalotjes en de look glazig.
- Knip de pancetta in kleine stukjes en voeg bij de sjalotjes. Bak mee aan.
- Doe pastinaak en de worteltjes bij de sjalot.
- Blus met de wijn
- Voeg de tomatenblokjes en de gevogeltefond toe.
- Kruid met rozemarijn, tijm, oregano, cayennepeper, vleesbouillonblokje en pezo. Voeg ook de balsamicoazijn toe.
- Leg het konijn bij de groentjes en laat zachtjes 1 uur pruttelen of tot het vlees gaar is. Proef de saus en kruid indien nodig bij. Dik de saus een beetje in met maizena roux.
- Zet een ruime pot water op met zout en kook de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Leg op ieder bord wat noedels, een stukje konijn met groentjes en werk af met peterselie.
Notities
De smaak van de pastinaak trekt mooi in de saus die licht zoet smaakt.
Ik maak dit gerecht meestal een dag op voorhand. Na een nachtje trekken zijn de smaken nog beter.
Ook lekker met puree.