- 200 g spirelli of andere pasta
- 3 eitjes hard gekookt en afgekoeld
- beetje citroensap
- 1 hand bieslook extra voor de afwerking
- 1 sjalotje
- 1 doosje tonijn op eigen nat uitgelekt
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 koffielepel zachte mosterd
- pezo
- Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat verder afkoelen.
- Pel de eitjes en plet ze met een vork. Voeg ze bij de pasta.
- Snipper de bieslook en het sjalotje fijn en voeg bij de pasta.
- Haal de tonijn wat uit elkaar met een vork en meng onder de pasta.
- Maak de saus: meng de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en het citroensap. Kruid met pezo en meng goed onder elkaar.
- Meng de saus onder de pasta, proef en kruid eventueel nog wat bij met pezo.
- Zet alles liefst nog een uurtje in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen vermengen en alles goed koud is. Zo trekt de saus ook nog wat in de pasta!
Frisse zomerse koude pasta, lekker als lunch, bij brunch, op een buffet of bij de BBQ.
Je kan er nog wat extra groentjes aan toevoegen zoals tomaatjes, paprikablokjes of mais enz
Zo heb je elke keer weer een salade met andere kleuren.
Of verdeel de kom in twee porties: 1 met extra groentjes en 1 zonder de extra groentjes.