Ingrediënten
- 2 kwartels
- 1 ui fijn gesnipperd
- 100 g fijne spekblokjes
- 400 g jonge erwtjes (diepvries)
- 6 krieltjes
- pezo
- 100 ml alpro room
- boter
- bicarbonaat
- Arachideolie
Porties: personen
Instructies
- Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. Laat afkoelen
- Snij de billetjes en de borstfitelts van de kwartels, zie youtube.
- Kook de erwtjes in gezouten water met wat bicarbonaat beetgaar, giet af en spoel onder koud stromend water.
- Bak de spekblokjes krokant, voeg de ui toe en laat mee aanstoven. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje sudderen. Doe de erwtjes erbij en kruid af met pezo.
- Bak de krieltjes in een kleefpan met arachideolie.
- Kruid de kwartelstukjes met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter.
- Dresseer de borden: doe de erwtjes in een diep bord, leg er drie krieltjes bij en bovenop de erwtjes de kwartelbilletjes en de filets.
Notities
Kwartel is een kleine hoendervogel.
Zeer lekker en zacht vlees, ook lekker om op te vullen.