Ingrediënten
- 1 lamskroon
- 1 grote el boter
- 1 hand peterselie fijn gehakt
- 1 hand bieslook fijn gehakt
- 1 beetje koriander
- 1 beetje basilicum
- pezo
- paneelmeel ongeveer 1 à 2 el
- 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
- Laat de lamskroon op kamertemperatuur komen.
- Doe de verse kruiden en de zachte boter in een hakmolentje en mix fijn. Doe alles in een kommetje en kruid met pezo en voeg wat paneermeel toe. Zet in de frigo, zodat het wat opstijft.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kruid het vlees met pezo en bak kort aan in een pan met boter. Haal uit de pan en leg het vlees in een oven bestendigde pan die met boter is ingesmeerd.
- Zet het vlees 10 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Notities
Dit is een feestelijk gerechtje om met Pasen te serveren. Lekker met ovengroentjes en krieltjes.
Lamsvlees moet nog rosé zijn na het bakken!