Ingrediënten
- 1/4 knolselder
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 5 tal champignons in brunoise
- 1 wit van prei fijn gesneden
- 250 g mascarpone
- 100 g parmezaan aan blok
- 5 tal lasagnevellen
- 150 g gerookte zalm
- olijfolie
- pezono
- 1 koffielepel gedroogde tijm
- 2 takjes verse dille afwerking
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de knolselder en snij met de mandoline in fijne plakjes. Kook ze kort in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Maak de saus: stoof het sjalotje en de look aan in wat olijfolie. Voeg de prei en de champignons toe, laat mee aanstoven.
- Voeg nu de mascarpone toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Kruid met pezono en de gedroogde tijm.
- Voeg naar smaak geraspte parmezaan toe, proef en kruid indien nodig nog wat bij.
- Bouw de lasagne: doe een beetje saus op de bodem van een kom, daarop 1 lasagnevel (we bouwen een lasagne ter grootte van 1 lasagnevel!) daarop de knolselder en de zalm, daarop weer wat saus, weer een lasagnevel. Wissel zo af tot de ingrediënten op zijn, eindig met een lasagnevel met wat saus en daarop nog wat geraspte parmezaan.
- Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven.
- Snij de lasagne voorzichtig in twee en leg op de borden, werk af met een plukje dille.