Lasagne met prei en kippengehakt
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediënten
  • 500g kippengehakt
  • 3dikke preiwittenin halve ringen gesneden
  • 1nootje boter
  • 3takjes dragonfijn gehakt
  • 150g geraspte mozzarelle
  • 100g geraspte gruyère
  • 100ml alpro
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 70g boter
  • 70g bloem
  • 1koffielepel graantjes mosterd
  • pezono
  • 250g volkoren lasagnevellenof andere naar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Stoof de prei gaar in een klontje boter en kruid met pezono
  3. Bak het gehakt rul in een droge pan.
  4. Smelt 70 g boter, doe er de bloem bij en laat een minuutje drogen op het vuur. Voeg 1 liter water toe en de alproroom. Verkruimel het bouillonblokje erin en roer tot een mooi gebonden saus.
  5. Doe het gehakt, mosterd, gruyère en de prei in de saus en werk af met de dragon. Proef en kruid nog wat bij indien nodig.
  6. Maak de lasagne: Neem een ovenschotel en doe eerst wat saus op de bodem dan lasagnevellen dan weer saus, wissel zo af en eindig met de saus. Doe bovenop de lasagne nog wat geraspte mozzarella.
  7. Zet de lasagne 30 à 35 minuten in de oven.
Notities

Ook lekker met groene lasagnevellen