Linzensoep met kurkuma en komijn
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Linzensoep met kurkuma en komijn
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 225 g gedroogde groene linzen
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 preiwit in halve ringen gesneden
  • 2 koffielepels kurkuma
  • 1 koffielepel Komijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1.2 l water
  • 2 uien in ringen gesneden, afwerking
  • 1 handje peterselie of koriander fijn gehakt
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de linzen 10 minuten in gezouten water en giet af.
  2. Stoof de fijn gesnipperde ui en de look glazig in olijfolie.
  3. Voeg de prei, kurkuma en komijn toe. Laat mee aanstoven.
  4. Bevochtig met het water en doe er het bouillonblokje bij, laat 20 minuten zacht koken.
  5. Mix de soep glad met de staafmixer. Proef de soep en kruid bij met pezo indien nodig.
  6. Stoof de uiringen aan in een pan met olijfolie zonder ze te laten kleuren.
  7. Schep de soep in borden en werk af met de uiringen, enkele druppels olijfolie en de peterselie of koriander.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne