Ingrediënten
- 225 g gedroogde groene linzen
- 2 uien fijn gesnipperd
- 2 teentjes look geperst
- 1 preiwit in halve ringen gesneden
- 2 koffielepels kurkuma
- 1 koffielepel Komijn
- 1 kippenbouillonblokje
- 1.2 l water
- 2 uien in ringen gesneden, afwerking
- 1 handje peterselie of koriander fijn gehakt
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Kook de linzen 10 minuten in gezouten water en giet af.
- Stoof de fijn gesnipperde ui en de look glazig in olijfolie.
- Voeg de prei, kurkuma en komijn toe. Laat mee aanstoven.
- Bevochtig met het water en doe er het bouillonblokje bij, laat 20 minuten zacht koken.
- Mix de soep glad met de staafmixer. Proef de soep en kruid bij met pezo indien nodig.
- Stoof de uiringen aan in een pan met olijfolie zonder ze te laten kleuren.
- Schep de soep in borden en werk af met de uiringen, enkele druppels olijfolie en de peterselie of koriander.