Ingrediënten
- 5 bladen brickdeeg
- 2 kipfilets
- 1 teentje look geperst
- 1 rode paprika in fijne reepje
- 1 prei fijngesneden
- 1 limoen
- 100 g sojascheuten
- chilivlokken
- gerookt paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- pezo
- 1 ei losgeklopt
Porties: stuks
Instructies
- Maak de marinade: Rasp de schil van de limoen in een glazen kom. Voeg het sap van de limoen, de look, de chilivlokken, het paprikapoeder en het olijfolie toe.
- Snij de kip in fijne reepjes, leg ze in de marinade en laat ze minstens 30 minuten marineren.
- Verhit wat boter in een pan en bak de kip hierin.
- Voeg de prei en de paprika toe aan de kip. Kruid met pezo.
- Als de groentjes beetgaar zijn, voeg je de sojascheuten toe en laat nog 2 minuten mee aanstoven. Zet van het vuur en laat afkoelen.
- Verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden.
- Snij het brickdeeg in twee en leg wat vulling op ieder vel. Vouw de buitenkant naar binnen en rol stevig op. Smeer wat ei op de rand en plak dicht.
- Smeer de loempia's in met wat olijfolie en bak ze ongeveer 12 minuten in de oven.
Notities
Lekker met zoete chilisaus of currysaus.
Je kan ze ook groter maken: neem dan een gans vel brickdeeg en vul dit.
Loempia's met curry zijn lekker met frietjes of rijst, of serveer er extra groentjes bij.