Loempia met kip en groentjes
Recept Afdrukken
Porties
8 à 10 stuks
Porties
8 à 10 stuks
Loempia met kip en groentjes
Recept Afdrukken
Porties
8 à 10 stuks
Porties
8 à 10 stuks
Ingrediënten
  • 5 bladen brickdeeg
  • 2 kipfilets
  • 1 teentje look geperst
  • 1 rode paprika in fijne reepje
  • 1 prei fijngesneden
  • 1 limoen
  • 100 g sojascheuten
  • chilivlokken
  • gerookt paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • pezo
  • 1 ei losgeklopt
Porties: stuks
Instructies
  1. Maak de marinade: Rasp de schil van de limoen in een glazen kom. Voeg het sap van de limoen, de look, de chilivlokken, het paprikapoeder en het olijfolie toe.
  2. Snij de kip in fijne reepjes, leg ze in de marinade en laat ze minstens 30 minuten marineren.
  3. Verhit wat boter in een pan en bak de kip hierin.
  4. Voeg de prei en de paprika toe aan de kip. Kruid met pezo.
  5. Als de groentjes beetgaar zijn, voeg je de sojascheuten toe en laat nog 2 minuten mee aanstoven. Zet van het vuur en laat afkoelen.
  6. Verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden.
  7. Snij het brickdeeg in twee en leg wat vulling op ieder vel. Vouw de buitenkant naar binnen en rol stevig op. Smeer wat ei op de rand en plak dicht.
  8. Smeer de loempia's in met wat olijfolie en bak ze ongeveer 12 minuten in de oven.
Notities

Lekker met zoete chilisaus of currysaus.

Je kan ze ook groter maken: neem dan een gans vel brickdeeg en vul dit.

Loempia's met curry zijn lekker met frietjes of rijst, of serveer er extra groentjes bij.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne