Ingrediënten
- 1 kg gemengd gehakt
- 1 ui fijn gesneden
- 3 kleine sjalotjes fijn gesneden
- 100 ml jenever
- 500 ml water
- 1 rundsbouillonblokje
- 2 el Luikse stroop
- pezo
- bruine roux
- boter
Porties: personen
Instructies
- Rol balletjes van het gehakt en bak ze bruin in een pan met boter.
- Haal de balletjes uit de pan en stoof de ui en sjalotjes aan in dezelfde pan. Blus met de jenever, laat vijf minuutjes pruttelen. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Roer er de siroop door en leg de balletjes terug in de pan.
- Zet het deksel erop en laat ze 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met pezo en bind de saus met bruine roux.
Notities
Lekker met puree.
Laat je niet afschrikken door de jenever, deze geeft echt een super lekkere smaak aan de balletjes en de alcohol is verdamp.