Ingrediënten
- 200 g warm gerookte zalm Lidl
- 400 g groene asperges
- 75 g veldsla
- 125 g quinoa-bulger mengeling kookzakje voor microgolfoven Lidl
- olijfolie
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 koffielepel mosterd
- 5 appelkappertjes fijn gesnipperd
- 2 ansjovisjes uitgelekt fijn gesneden
- peper
Porties: personen
Instructies
- Snij het verharde stuk van de asperges en schil de onderkant. Stoom ze beetgaar en spoel direct onder koud stomend water.
- Maak de quinoa-bulger klaar zoals aangegeven staat op de verpakking en laat afkoelen.
- Was de sla en verdeel over een grote kom.
- Was de komkommer en snij in dunne linten met een dunschiller, verdeel ze over de sla.
- Snij de asperges in de lengte in twee en verdeel over de salade.
- Lepel hier en daar wat quinoa-burger mengeling op de salade en verdeel er de zalm over in stukjes.
- Maak de saus: meng de yoghurt met de mosterd en roer de ansjovis en de kappertjes eronder, kruid met peper.
- Serveer de salade met de dressing.
Notities
Naar smaak kan je er nog een stukje brood bij serveren.
Vind je geen warmgerookte zalm, dan stoom je een stukje verse zalm, ook lekker, maar de smaak van warmgerookte zalm heeft net een tikkeltje meer.