Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 1 eetlepel tex mex kruiden
- olijfolie
- 2 handjes rucola
- 1 rode punt paprika
- 1 1/2 rode ui
- 6 gele kerstomaatjes
- 1/2 mango
- 100 ml yoghurt
- 1 koffielepel tex mex kruiden
- pezo
- 1 beetje citroensap
- honing
Porties: personen
Instructies
- Snij de kip in mooie hapklare stukjes en kruid ze met 1 eetlepel tex mex kruiden en wat olijfolie. Bak ze krokant in de pan.
- De ui in halve maantjes. Bak kort aan in een pan met olijfolie.
- De paprika in lange reepjes, voeg toe aan de ui en bak kort mee. Ze mogen wel nog knapperig blijven.
- Halveer de tomaatjes.
- Schil de mango en snij in mooie maantjes.
- Maak het sausje: meng onder de yoghurt de honing, de koffielepel tex mex kruiden, pezo en wat citroen naar smaak.
- Dresseer het bord: begin met de sla, daarop de ui en de paprika, de tomaatjes, de mango, de kip en werk af met het sausje, eventueel nog een takje groen (munt).
Notities
Deze salade kan zowel lauw als koud gegeten worden, beiden zeer lekker!