Marokkaanse maaltijdsoep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Marokkaanse maaltijdsoep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 500 g rundstoofvlees
  • 1 el ras-el-hanout
  • olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 1 plantje koriander fijn gehakt
  • 2 el peterselie fijn gehakt
  • 3 stengels selder geschild en in boogjes gesneden
  • 1 prei in halve ringen gesneden
  • 1.5 l water
  • 3 rundsbouillonblokjes
  • 330 ml tomaten frito (Heinz)
  • 150 g linzen blik
  • 150 g kikkererwten blik
  • 1 Turks brood
Porties: personen
Instructies
  1. Meng het vlees met de ras-el-hanout.
  2. Neem een kleefpan en doe er wat boter in. Verhit en bak hierin het vlees mooi bruin.
  3. Voeg het tomatenpuree toe en laat eventjes meebakken.
  4. Doe nu ook de ui, de selder en de prei erbij. Roer een keer goed om.
  5. Blus met een beetje water en roer alle braadresten los. Giet nu alles in een grote kookpot en voeg de rest van het water toe. En doe er de bouillonblokjes bij.
  6. Doe de helft van de koriander bij de soep en al de peterselie.
  7. Laat de soep anderhalf uurtje zachtjes garen.
  8. Voeg de linzen en de kikkererwten het laatste kwartier toe aan de soep, wanneer het vlees goed gaar is.
  9. Bak het brood zoals aangegeven staat op de verpakking.
  10. Serveer de soep in diepe borden en werk af met koriander en Turks brood.
Notities

Licht pikante soep, lekker op een koude winteravond.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne