Mechelse koekoek met pruimensaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Mechelse koekoek met pruimensaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Pruimensaus
  • 1 sinaasappel uitgeperst
  • 75 g gedroogde pruimen
  • 1 steranijs
  • 1/2 rundsbouillonblokje
Groentjes
  • 200 g sluimerewten
  • 4 wortelen
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
Overige
  • 2 Mechelse koekoek filets
  • boter
  • olijfolie
  • pezo
  • 1 appelsien ontdaan van schil en vliezen, à vif gesneden
  • aardappelbolletjes
Porties: personen
Instructies
Pruimensaus
  1. Zet de pruimen in lauw water en laat ze een half uurtje wellen.
  2. Snij de pruimen in stukjes en doe ze samen met het appelsiensap, de steranijs, het bouillonblokje en 150 ml water in een steelpannetje. Laat op een zacht vuurtje wat inkoken.
  3. Verwijder de steranijs, voeg 50 ml water toe en mix glad met de staafmixer. Kruid bij met peper.
Groenten
  1. Maak de wortelen zuiver en snijd ze in schuine stukken, stoom ze beetgaar.
  2. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  3. Voeg de sluimererwten toe en gaar ze in de ui. Doe er de wortelen bij, deze zijn gaar en moeten enkel weer doorwarmen. Kruid met pezo
Overige
  1. Verwarm de friteuse of airfryer en bak de aardappelbolletjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Kruid de koekoek met pezo en bak mooi bruin in een pan met boter, het vlees moet doorbakken zijn!
  3. Snij de filets in 3 en leg op de borden, oversaus het vlees en serveer met de groentjes en de aardappelbolletjes. Werk af met de sinaasappelpartjes.
Notities

Probeer de saus eens bij eend, hemelse combinatie!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne