Ingrediënten
Pruimensaus
- 1 sinaasappel uitgeperst
- 75 g gedroogde pruimen
- 1 steranijs
- 1/2 rundsbouillonblokje
Groentjes
- 200 g sluimerewten
- 4 wortelen
- 1 kleine ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
Overige
- 2 Mechelse koekoek filets
- boter
- olijfolie
- pezo
- 1 appelsien ontdaan van schil en vliezen, à vif gesneden
- aardappelbolletjes
Porties: personen
Instructies
Pruimensaus
- Zet de pruimen in lauw water en laat ze een half uurtje wellen.
- Snij de pruimen in stukjes en doe ze samen met het appelsiensap, de steranijs, het bouillonblokje en 150 ml water in een steelpannetje. Laat op een zacht vuurtje wat inkoken.
- Verwijder de steranijs, voeg 50 ml water toe en mix glad met de staafmixer. Kruid bij met peper.
Groenten
- Maak de wortelen zuiver en snijd ze in schuine stukken, stoom ze beetgaar.
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
- Voeg de sluimererwten toe en gaar ze in de ui. Doe er de wortelen bij, deze zijn gaar en moeten enkel weer doorwarmen. Kruid met pezo
Overige
- Verwarm de friteuse of airfryer en bak de aardappelbolletjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Kruid de koekoek met pezo en bak mooi bruin in een pan met boter, het vlees moet doorbakken zijn!
- Snij de filets in 3 en leg op de borden, oversaus het vlees en serveer met de groentjes en de aardappelbolletjes. Werk af met de sinaasappelpartjes.
Notities
Probeer de saus eens bij eend, hemelse combinatie!