1kruidentuiltjetijm, peterseliestengels, laurier en rozemarijn
800gtomatenblokjesmutti
1koffielepeloregano
1koffielepelitaliaanse kruiden
pezo
Overige
2auberginesin plakken van 0,5cm gesneden
2courgettein plakken van 0,5cm gesneden
fleur de sel
100gmortadella
100gpikante salami
1bolbuffelmozzarella
150ggeraspte parmezaan
1/2plantjebasilicum
olijfolie
Instructies
De tomatensaus
Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
Voeg de tomatenblokjes en het kruidentuiltje, de oregano en de Italiaanse kruiden toe.
(Kruidentuiltje: bind de kruiden samen met keukentouw)
Laat 20 minuten sudderen, verwijder het kruidentuiltje en mix glad.
Bestrooi de aubergines aan beide kanten met fleur de sel en laat ze onder een gewicht 15 minuten trekken, spoel het zout eraf en dep goed droog.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Overige
Gril de aubergines en de courgette aan in een grillpan met olijfolie.
Kruiden kan maar enkel peper.
Snij de twee vleessoorten in reepjes.
Stel de ovenschotel in laagjes samen:
Eerst tomatensaus daarop de aubergine, Parmezaan, de mortadella, basilicumblaadjes, courgette en de pikante salami.
Herhaal tot alle ingrediƫnten op zijn, eindig met tomatensaus.
Scheur de mozzarella over de tomatensaus.
Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven.
Haal uit de oven en werk af met bacilicum.
Notities
Let op met extra zout, de aubergines zijn al vrij zout!