3eltomatensausnaar keuze, kan kant en klaar uit een bokaaltje
Instructies
Doe de bloemkool in een glazen kom en gaar de bloemkool 7 minuten op 750 watt in de microgolfoven.
Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe nu de bloemkool (in verschillende keren) in een zuivere keukenhanddoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de bloemkool met de twee soorten kaas en het eitje.
Kruid met pezo en de Italiaanse kruiden.
Beleg twee bakplaten met bakpapier en maak nu 12 rondjes bloemkool met behulp van een dresseerring, ongeveer een 0,5 cm dik.
Bak ze 10 minuten, draai om en bak nogmaals 10 minuten.
Stoom ondertussen de ui en de paprika een beetje voor.
Beleg nu de mini pizza’s met tomatensaus, groentjes en salami.
Werk af met gemalenkaas en een olijfje.
Bak ze nogmaals 10 minuten in de oven.
Notities
Om de bodem zo krokant mogelijk te krijgen, zorg dat de bloemkool zo weinig mogelijk vocht bevat: na het voorgaren zeer goed uitwringen, hier kan een mannenhand van pas komen.