Mosselen natuur
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Mosselen natuur
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 2 kleine uien in halve ringetjes
  • 2 stengels groene selder in boogjes
  • platte peterselie fijn gehakt
  • mosselsaus vb de vos lemmens
Porties: personen
Instructies
  1. Was de mosselen goed en maak ze zuiver. Doe ze in een mosselpot.
  2. Doe boven op de mosselen de groentjes en kruid met wat peper of mosselkruiden.
  3. Zet ze op een hoog vuur en kook ze tot de mosselschelpen allemaal open zijn, schud ze af en toe eens op.
  4. Serveer in de mosselpot of in een mooi bord en bestrooi er wat bladpeterselie over.
  5. Serveer met mosselsaus.
Notities

Oer Belgisch gerecht, zeer lekker met zelf gebakken frietjes.

Mosselen controleren: wanneer je ziet dat de schaal van de mossel kapot is, gooi ze dan onmiddellijk weg.

Voor grote eters kan je best wat meer mosselen voorzien, ik heb thuis een ventje zitten dat met gemak 2 kg op kan.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne