Oosterse capellini met paddenstoelen
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Oosterse capellini met paddenstoelen
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 g capellini
  • 300 g gemengde paddenstoelen oesterzwammen, kastanjechampignons,...
  • 1 rode chilipeper in halve ringetjes
  • 1 cm gember geraspt
  • 1 teentje look geperst
  • 200 g kippengehakt
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • arachide olie
  • verse koriander
  • verse basilicum
  • pezo
  • 1 limoen facultatief
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit wat olie in een pan.
  2. Maak de champignons zuiver en snij ze in schijfjes. Bak ze aan in de olie. Haal ze uit de pan.
  3. Doe in dezelfde pan weer wat olie en roerbak de pepertjes, de look en de gember. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Doe er nu ook de champignons weer bij. Kruid met de sojasaus, de vissaus en pezo.
  5. Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Verdeel de pasta over de borden, serveer er het kippengehakt over en werk af met de koriander, de basilicum en de partjes limoen.
Notities

Op een pasta moet niet altijd veel saus zitten, maar zorg er dan wel voor dat je smaken goed zitten. Vooral veel smaak is belangrijk!

Goed proeven!

Hou je van veel groentjes, doe dan een extra portie champignons bij de pasta.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne