Orecchiette met venkelballetjes en rucola
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Orecchiette met venkelballetjes en rucola
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 500 g gemengd gehakt ongekruid
  • 5 g venkelzaad
  • 1/2 koffielepel piment d'espelette
  • zwarte peper
  • zout
  • 400 g Orecchiette pasta
  • 2 handjes rucola
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel gedroogde marjolein
  • 1 koffielepel venkelzaad
  • olijfolie
  • parmezaan schaafsel
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de 5 g venkelzaad, piment d'espelette en de pezo in een koffiemolentje fijn en meng het onder het gehakt.
  2. Rol kleine balletjes van het gehakt en kook ze in gezouten water gaar.
  3. Kook de pasta volgens de verpakking gaar in gezouten water.
  4. Snipper de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie in een pan, doe er ook het uitgeperst teentje look bij.
  5. Snij de paprika in blokjes en bak mee aan. Doe er nu ook de marjolein en het venkelzaad bij.
  6. Bak de gehaktballetjes mee aan in dezelfde pan en kruid met pezo.
  7. Meng alles onder de pasta.
  8. Neem nu een mooie diepe schaal, doe er de pasta in en werk af met wat rucola en parmezaan.
Notities

Lekker voor de mensen die houden van anijs.

Het is eens iets anders dan een doordeweekse salade.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne