Ingrediënten
- 4 stukjes kalfsschenkel
- 4 el bloem
- 2 uien fijn gesneden
- 2 grote sjalotten fijn gesneden
- 1 teentje look geperst
- 3 takken selder in brunoise
- 5 worteltjes in brunoise
- 2 rode paprika's in brunoise
- 70 g tomatenpuree
- 1 kruidentuiltje peterseliestengel, laurierblad en tijm
- 200 ml witte wijn
- 1 l tomaten passata
- 1/2 rundsbouillonblokje
- 1 koffielepel sambal
- 5 tomaten ontveld, ontpit en in grove stukken gesneden
- 1 noot boter
- pezo
- 1 courgette in brunoise
- bruine roux
- 1 zakje parmezaan
- 300 g pasta naar smaak
- 2 handjes peterselie fijngehakt
- 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
Porties: personen
Instructies
- Snij de kalfsschenkel aan de zijkant in, dit voorkomt dat het vlees gaat opkrullen tijdens het bakken. Kruid het vlees met pezo, wentel het vlees door de bloem.
- Bak het vlees aan in een pan met boter. Haal het vlees uit de pan en leg het in een grote kookpot.
- Stoof in de pan van het vlees de uien, de sjalot en de look aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aanstoven. Doe dit nu bij het vlees.
- Voeg ook de selder, het kruidentuiltje, de paprika en de worteltjes toe.
- Bevochtig met de witte wijn en de passata.
- Kruid met het rundsbouillonblokje en de sambal. Laat ongeveer 2 uur pruttelen op het vuur. Haal het vlees eruit als het gaar is.
- Voeg nu de courgette toe en laat nog 10 minuten garen.
- Proef de saus, kruid indien nodig bij met pezo en dik wat in met bruine roux. Leg het vlees terug in de saus om te warmen.
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Leg op ieder bord een stukje vlees, de saus en de pasta. Werk af met de Parmezaan, de lente-uitjes en peterselie
Notities
Laat het vlees goed gaar worden zodat het bijna van het bot afvalt.
De gaartijd hangt af van de dikte van het vlees.