Ovenschotel met gehakt en cheddar-mosterdpuree
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Puree
  • 500g loskokende aardappelen
  • 1el granen mosterd
  • 50g cheddar-kaasgeraspt
  • 1 nootje boter
Gehakt-groentenmengeling
  • 250g kalfsgehakt
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 2 wortelsmet de dunschiller in sliertjes en fijn gehakt
  • 2takken selderin blokjes gesneden
  • 1el tomatenpuree
  • 1el bloem
  • 350ml water
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1el worcestersaus
  • pezono
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en stamp fijn met een nootje boter, de kaas en de mosterd. Breng op smaak met pezono.
  2. Bak het gehakt rul.
  3. Voeg de ui, de selder, tomatenpuree en de wortels toe.
  4. Bestrooi met bloem en laat even mee aanbakken. Blus met het water. Kruid met 1/2 bouillonblokje, worcestersaus en pezo. Laat 15 minuten sudderen, zodat het wat indikt.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Doe het gehakt-groenten mengsel in een ovenschotel. De puree er boven op en zet 25 minuten in de oven.
Notities

Deze ovenschotel kan je makkelijk op voorhand maken en het moment zelf enkel nog opwarmen in de oven.