Ovenschotel met zalm en knolselder-puree
Porties
2
Porties
2
Ingrediƫnten
  • 2stukjes zalmzonder vel
  • 330g knolselderin blokjes
  • 330g aardappelenbloemige
  • 3 wortelsin schijfjes, beetgaar gestoomd
  • 400g bloemkool roosjesbeetgaar gestoomd
  • 1el boter
  • 1el bloem
  • melk
  • pezono
  • 100g gemalen kaas
  • enkeletakjes dille
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de kaassaus: smelt de boter en voeg de bloem toe, laat drogen op het vuur. Doe er nu geleidelijk de melk bij tot je een mooie dikte hebt. Doe van het vuur de kaas eronder, houd nog wat over voor de afwerking. Kruid de saus met pezono.
  3. Leg de zalm in de ovenschaaltjes en kruid met pezo. Leg daarrond de gestoomde groentjes.
  4. Overgiet met de kaassaus.
  5. Kook de knolselder gaar in gezouten water. Giet af en pureer hem met de staafmixer glad, voeg een geut melk toe.
  6. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en stamp fijn met de pureestamper.
  7. Meng de knolselder nu goed onder de aardappelen en kruid af met pezono en een nootje boter.
  8. Werk de ovenschotels af met een laagje puree en een beetje gemalen kaas.
  9. Zet ze 20 minuten in de oven.
  10. Werk af met een takje dille.