Ingrediënten
- 3 tomaten ontpit en in blokjes
- 3 wortel in blokjes
- 1 grote ui fijn gesnipperd
- 300 gram champignons in blokjes
- 1 el tomatenpuree
- 400 gram pastinaak in blokjes
- 1 el bloem
- 3 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 80 gram cashewnoten grof gehakt
- 200 ml groentenbouillon 1/2 blokje
- 1 el worcestershiresaus
- 1 geut melk
- 80 gram plattekaas
- 1 noot boter
- 100 g geraspte kaas
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Verhit in een pan wat olijfolie en stoof er de ui in glazig.
- Voeg de worteltjes, look, champignons en de tomatenpuree toe.
- Bestrooi met de bloem en roer goed.
- Doe de tomatenblokjes, tijm, laurier en de noten erbij.
- Overgiet met de bouillon, water en 1/2 bouillonblokje.
- Laat sudderen tot het vocht is verdwenen.
- Maak de puree: kook de pastinaak in gezouten water, giet af en doe dit in een hoge maatbeker. Doe er de platte kaas, een geut melk en de boter bij en mix met de staafmixer. Kruid met pezono.
- Doe het champignon mengsel in een ovenschotel, daarop de pastinaak puree en werk af met de kaas.
- Zet 20 minuten in de oven op 180 graden, zet dan de grillstand aan en laat staan tot de kaas mooi gekleurd is.
Notities
Kan je makkelijk op voorhand maken en dan in de oven schuiven wanneer je volk aan tafel gaat.
Ook lekker met wat extra groentjes, een frisse salade.