Pad thai met gamba’s en pindadressing
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Marinade
  • 12 gamba’sontdooid en droog gedept
  • 3el limoensap
  • 2el sojasaus
  • 4el olijfolie
Pad thai
  • 200g sluimererwten gestoomd, gespoeld en afgekoeld
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 3 wortels
  • 100g sojascheuten
  • 1bosje koriander
  • 2handjes peterseliefijngehakt
  • 4 lente-uitjes
  • 1hand ongezouten pindanotengrof gehakt
  • olijfolie
Pindadressing
  • 1teentje lookgeperst
  • 3cm gembergeraspt
  • 5el pindakaas
  • 3el sojasaus
  • 2el ahornsiroop
  • 3el sesamolie
  • 5el limoensap
  • pezo
Instructies
Marineren gamba’s
  1. Snij met een scherp mes over de rug van de gamba’s en haal het darmkanaal eruit. Meng alle ingredienten voor de marinade. Leg de gamba’s in een glazen schaal en giet de marinade erover. Laat minstens 1 uur en liefst 1 nacht marineren in de koelkast.
Dressing
  1. Doe alle ingrediƫnten in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde saus.
Pad thai
  1. Snij de courgettes met een spiraalsnijder tot sliertjes. Schil de wortels en haal ze ook door de spiraalsnijder. Hak ze nog wat fijner.
  2. Doe wat olijfolie in een wokpan en wok de groentjes super kort op (courgette, wortel, sluimererwten en sojascheuten). Kruid met pezo.
  3. Bak de gamba’s in een pan met wat olijfolie.
  4. Doe de groentjes in een diepe schaal en werk af met de verse kruiden en de pinda’s. Leg er de gamba’s bij en serveer met pindadressing.
Notities

Je kan dit ook met kip of varkenshaasje serveren.