Paëlla met kip en zeevruchten
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1l kippenbouillon2 kippenbouillonblokjes plus water, of zelf gemaakt
  • 2grote uienfijn gesneden
  • 3teentjes lookuitgeperst
  • 3 rode paprika’sgeschild en in grove stukken
  • 1400g zevruchtendiepvries mengeling Lidl (venusschelpen, mosseltjes enz…)
  • 16 scampi’sontdaan van pantser en darmkanaal, kop mag blijven zitten
  • olijfolie
  • 4 kippenboutjes
  • kippenkruiden
  • 1koffielepel paprika poeder
  • 3potjes saffraanpoeder
  • 200ml droge witte wijn
  • 500g paella rijst
  • 200g jonge diepvrieserwtjes
  • 1 bio citroen
  • peper
  • 2handjes platte peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Laat je diepvriesvruchten ontdooien.
  2. Bak als eerst je scampi’s heel eventjes in wat olijfolie in een paëllapan of een andere pan. Dit zeer kort, ze moeten nog niet gaar zijn. Haal ze uit de pan.
  3. Kruid nu je kippenboutjes goed met de kippenkruiden en bak ze mooi aan in de pan. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle kanten mooi zijn gekruid. Haal ze uit de pan.
  4. Bak nu de ui en de look glazig in de pan, voeg het paprikapoeder en de saffraan toe. Roer goed om en doe er de paprika’s bij.
  5. Leg de kippenboutjes weer in de pan en strooi de rijst erover. Laat de rijst enkele minuten mee aanstoven.
  6. Giet de witte wijn en 1/2 liter kippenbouillon erbij. Laat de rijst het vocht opnemen, roer af en toe om met een spatel.
  7. Giet telkens vocht bij indien nodig, normaal heb je zeker nog een halve liter kippenbouillon nodig (dus weer 1/2 liter water en 1 kippenbouillonblokje).
  8. Wanneer de rijst gaar is, voeg je de erwtjes toe en roer je ze er goed onder. Als laatste voeg je alle zeevruchten en de scampi’s toe. Warm alles nog eens goed door, zodat ook de venusschelpen open zijn.
  9. Werk af met nog wat citroenrasp en peterselie. Als versiering leg je nog enkele partjes citroen in de paellapan.
Notities

Ik kon geen verse venusschelpen vinden hier in Entrecasteaux, vandaar die diepvrieszeevruchten van de Lidl. Hier zaten ook venusschelpen met schelp in, dus dat zag er goed uit en ze waren ook zeer lekker. In de verpakking zat ook surimi, maar die kan je er best uithalen, dat smaakt naar meel.

Zeer geslaagde paëlla, zelfs met de diepvriesvruchten, thuis ga ik hem zeker nog een keertje maken met verse vruchten, het verslag volgt.